Blog Wat zijn de kosten die betrokken zijn bij een aan- en verkoop in Spanje: belastingen en toeslagen

Wat zijn de kosten die betrokken zijn bij een aan- en verkoop in Spanje: belastingen en toeslagen

Wat zijn de kosten die betrokken zijn bij een aan- en verkoop in Spanje: belastingen en toeslagen

 

 

In Spanje is de verantwoordelijkheid van de notaris beperkt tot het garanderen dat de eigendomsakte correct is opgemaakt, dat de aankoopprijs van het onroerend goed aan de verkoper wordt betaald, en tot het certificeren van de identiteit van de partijen die de verkoopakte ondertekenen.

 

De kosten voor de aankoop van onroerend goed variëren van 8% tot 15% van de waarde van het onroerend goed.

 

Bestaande uit :

1)     De overdrachtsbelasting ("ITP") in de Valenciaanse Gemeenschap bedraagt ​​10% van de verkoopprijs van het onroerend goed en 11% op eigendommen van meer dan 1.000.000 euro.

2)     Notariskosten: De notaris heeft in Spanje niet dezelfde functie als in Franstalige landen. Het is een eenvoudige griffie: het beperkt zich tot het opmaken van de verkoopakte en de hypotheekakte, het lezen van de belangrijkste passages, het verifiëren van uw identiteit en het waarmerken van uw handtekening. Hun honoraria variëren tussen 300 euro (voor een aankoop van 50.000 euro) en 1000 euro (voor een aankoop van 1 miljoen euro). Het tarief bedraagt ​​circa 0,1% van de aankoopwaarde van de woning.

3)     Registratiekosten in het Eigendomsregister. De kostprijs varieert tussen 300 euro (bij een aankoop van 50.000 euro) en 650 euro (bij een aankoop van 1 miljoen euro).

4)     Vastgoedadviseur of advocaat gespecialiseerd in vastgoedrecht: Om deze reden raden wij al onze klanten aan om met ons samen te werken. Wij zorgen ervoor dat samen met onze advocaat, de werkelijke staat van het onroerend goed en de verschillende documenten met betrekking tot de verkoop, ten gronde geverifieerd worden.

 

Als u kiest om met SpainHomeLuxury.com samen te werken, dan zijn de kosten van 3% (van de verkoopprijs plus 21 % BTW), de juridische verificaties door onze advocaat gespecialiseerd in vastgoed- en belastingrecht inbegrepen!

Kiest u echter zelf voor de optie advocaat, dan kost deze diensten ongeveer 1% van de aankoopwaarde van de woning.